Βουλωμένο σιφόνι; Δείτε τον απόλυτο οδηγό για να το αντιμετωπίσετε!

Βουλωμένο σιφόνι; Δείτε τον απόλυτο οδηγό για να το αντιμετωπίσετε!

Το πρόβλημα του βουλωμένου σιφονιού σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα που καλείτε να αντιμετωπίσει κάποιος. Μόλις διαπιστώσετε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με το σιφόνι στο μπάνιο σας  τότε καλείτε κατευθείαν κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό ώστε να σας βγάλει άμεσα από τη δύσκολη θέση.

Έχετε σκεφτεί όμως μήπως μπορείτε να λύσετε κι εσείς το πρόβλημα του βουλωμένου σιφονιού με απλούς φυσικούς τρόπους;

Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα με το βουλωμένο σιφόνι οφείλεται στην δική σας απροσεξία. Κυρίως όταν δεν προσέχουμε και πετάμε διάφορα υλικά μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας όπως χαρτιά, τρίχες, μπατονέτες και μωρομάντηλα όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν αμέτρητες σοβαρές βλάβες  στην τουαλέτα μας.

Ζητήσαμε από τους έμπειρους υδραυλικούς της πλατφόρμας μας να μοιραστούν μαζί μας τις συμβουλές τους και εκείνοι μας εξήγησαν τι πρέπει να κάνουμε σε 7 απλά βήματα.

Δείτε το μπορείτε να κάνετε ώστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του βουλωμένου σιφονιού σας!

1 Τραβήξτε το καζανάκι!

Για να δείτε αν όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να τραβήξετε το καζανάκι σας ώστε να δείτε αν το νερό αρχίσει να ανεβαίνει που είναι μη φυσιολογικό. Εάν ναι λοιπόν τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα με το σιφόνι της τουαλέτας σας.

Προσέξτε μην τραβήξετε πολλές φορές το καζανάκι καθώς εάν υπάρχει πρόβλημα θα πλημμυρίσει ο χώρος σας.

2 Φορέστε τα γάντια σας για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη μόνοι σας

Το ξεβούλωμα της τουαλέτας δεν είναι καθόλου καθαρή υπόθεση και σίγουρα δεν θα σας είναι και τόσο εύκολο να το κάνετε μόνοι σας αλλά μια προσπάθεια ποτέ δε βλάπτει. Φορέστε τα γάντια σας λοιπόν και απλώστε μερικές εφημερίδες στο πάτωμα.

Τα γάντια θα σας προστατέψουν από την βρωμιά και τα βακτήρια και η εφημερίδα θα κρατήσει το πάτωμα καθαρό σε περίπτωση που ξεφύγουν νερά από τη λεκάνη.

3 Κλείστε το νερό και ξεκινάτε τον έλεγχο

Μόλις έχετε κλείσει το νερό και έχετε διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να πλημμυρίσει το μπάνιο σας την ώρα που προσπαθείτε να ξεβουλώσετε το σιφόνι σας.

Προτού ξεκινήσετε να περιεργάζεσαι το σιφόνι μην ξεχάσεις να κλείσεις το νερό γυρνώντας τη μικρή βαλβίδα που βρίσκεται δίπλα στην τουαλέτα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να πλημμυρίσει το μπάνιο σας όση ώρα εσείς προσπαθείτε να διορθώσετε το βουλωμένο σιφόνι.

4 Αφαιρέστε τη βρωμιά από το πάνω μέρος

Μόλις αφαιρέσετε τη σχάρα του σιφονιού και την εναποθέσετε  σε κάποιο σημείο με ασφάλεια θα φορέσετε τα γάντια σας και θα προσπαθήσετε να αφαιρέσετε όλη την βρωμιά που τυχόν έχει μαζευτεί στο επάνω μέρος.

5 Ρίξτε μαγειρική σόδα στο σιφόνι

Βάλτε σε ένα ποτήρι 150 γραμμάρια σόδα και 150 γραμμάρια αλάτι σε ένα ποτήρι με λευκό ξύδι. Ρίξτε το μείγμα στο βουλωμένο σιφόνι και αφήστε το να δράσει για είκοσι λεπτά.  Στην συνέχεια ρίξτε μπόλικο ζεστό νερό.

Ανακάτεψε περίπου 150 γραμμάρια μαγειρική σόδα και 150 γραμμάρια αλάτι σε ένα ποτήρι με λευκό ξύδι. Ρίξε το μείγμα στο βουλωμένο σιφόνι και άφησε το να δράσει για είκοσι λεπτά. Στη συνέχεια ρίξε μπόλικο ζεστό νερό.

6 Κάλεσε έναν εξειδικευμένο υδραυλικό

Αφού έχετε κάνει ότι περνάει από το χέρι σας ώστε να ξεβουλώσετε το σιφόνι σας και είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα που δεν έχετε καταφέρει κάτι τότε ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν εξειδικευμένο υδραυλικό.

Όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε στο σπίτι σας είναι βέβαιο ότι οι Αποφράξεις Αντωνίου μπορούμε να σου βρούμε τη λύση που ψάχνετε εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα!

Μάθετε περισσότερα για τις αποφράξεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button