πως-απαλλαγείτε-από-μούχλα-τοίχους

Πώς να απαλλαγείτε από τη μούχλα στους τοίχους

Η μούχλα στους τοίχους του σπιτιού ή της επιχείρησής σας είναι κάτι περισσότερο από αντιαισθητικό. Μπορεί, επίσης, να δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των μελών ή των εργαζόμενων. Επειδή η μούχλα λατρεύει τα ζεστά, υγρά περιβάλλοντα, είναι απαραίτητο να παρέχεται σε κάθε οικιστικό ή εμπορικό χώρο ο κατάλληλος αερισμός και να διατηρούνται τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας. Μόλις αναπτυχθεί η μούχλα, πρέπει να αφαιρεθεί μας λένε οι ειδικοί στις Αποφράξεις Αθήνα.

Αφαίρεση μούχλας από τοίχους

Η επιφανειακή μούχλα αναπτύσσεται σχεδόν σε οποιοδήποτε υγρό περιβάλλον, γεγονός που καθιστά τους τοίχους του μπάνιου, του υπογείου και ακόμη και των πλυντηρίων πιο ευαίσθητους στην ανάπτυξη μούχλας. Μικρά μπαλώματα από μούχλα σε ένα βαμμένο τοίχωμα μπορούν συχνά να αφαιρεθούν με τρίψιμο με ένα καθαριστικό όπως λευκαντικό, αποσταγμένο λευκό ξύδι, υπεροξείδιο του υδρογόνου ή ένα εμπορικό προϊόν σχεδιασμένο ειδικά για την αφαίρεση μούχλας.

4 τρόποι να αντιμετωπίσετε τη μούχλα

 1. Να εργάζεστε πάντα σε καλά αεριζόμενο χώρο
 2. Κρατήστε τα παιδιά και τα κατοικίδια μακριά από τα προϊόντα καθαρισμού και την πληγείσα περιοχή
 3. Να φοράτε πάντα προστατευτικό εξοπλισμό: μακριά μανίκια / παντελόνια, μη πορώδη γάντια, γυαλιά και μάσκα
 4. Ελέγξτε πρώτα μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν καθαρισμού δεν θα αποχρωματίσει ούτε θα βλάψει τους τοίχους

Σημείωση: Εάν ο καθαριστικός παράγοντας επηρεάζει τη βαφή, ίσως χρειαστεί να βάψετε ξανά τον τοίχο μετά τον καθαρισμό.

 • Μην αναμιγνύετε ποτέ λευκαντικό με αμμωνία ή άλλα καθαριστικά
 • Ψεκάστε το καθαριστικό απευθείας στη μούχλα και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά
 • Τρίψτε τη μούχλα με μια σκληρή βούρτσα
 • Ξεπλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό
 • Στεγνώστε καλά με ένα καθαρό πανί
 • Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν χρειάζεται

Εάν αποφασίσετε να βάψετε ξανά τους τοίχους μετά την αφαίρεση της μούχλας, επιλέξτε ένα χρώμα ανθεκτικό σε ιώδιο για να εμποδίσετε την ανάπτυξη μελλοντικής μούχλας.

Πρόληψη κατά της μούχλας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προτείνουν τη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας κάτω από το 50 τοις εκατό για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μούχλας σε εσωτερικούς χώρους. Η λειτουργία ενός κλιματιστικού ή αφυγραντήρες μπορεί να μειώσει την υγρασία των εσωτερικών χώρων τόσο στα σπίτια όσο και στις επιχειρήσεις.

Οι ανεμιστήρες πρέπει να εγκατασταθούν και να χρησιμοποιηθούν στα μπάνια και τις κουζίνες, εξαερίζοντας τη θερμότητα και την υγρασία προς τα έξω. Ομοίως, το στεγνωτήριο ρούχων σας πρέπει να εξαερίζεται τακτικά.

Σταματήστε την υγρασία να εισέρχεται σε ένα σπίτι ή σε άλλο κτίριο σφραγίζοντας ρωγμές στο θεμέλιο, στη σοφίτα και γύρω από παράθυρα, πόρτες και τοίχους.

Βεβαιωθείτε ότι όλες οι υδρορροές είναι καθαρές και ότι οι σωληνώσεις απομακρύνουν το νερό μακριά από τα θεμέλια – δεν θέλετε το νερό να πλημμυρίζει δίπλα στο κτίριο.

Κατά την αναδιαμόρφωση, χρησιμοποιήστε οικοδομικά υλικά ανθεκτικά σε ιώδιο Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αναστολείς μούχλας στο κανονικό χρώμα.

Πότε να καλέσετε στους επαγγελματίες Αποφράξεις Αθήνα Απολυμάνσεις

Η μούχλα είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Ένα μικρό κομμάτι μούχλας σε έναν τοίχο μπορεί συχνά να αφαιρεθεί χωρίς επαγγελματική βοήθεια, αλλά εάν τα προβλήματα μούχλας επιμένουν μετά τον καθαρισμό και την εκτέλεση τακτικής πρόληψης, είναι καιρός να καλέσετε τους ειδικούς. Για σοβαρά ζητήματα μούχλας, αφήστε το στους επαγγελματίες Αποφράξεις Αθήνα Απολυμάνσεις για ασφαλή και αποτελεσματικό καθαρισμό και αφαίρεση μούχλας.

Οι επαγγελματίες στις Αποφράξεις Αθήνα Απολυμάνσεις έχουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση για την αποκατάσταση μούχλας και χρησιμοποιούν τις ασφαλέστερες, πιο αποτελεσματικές τεχνικές για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. Οι ομάδες μας χειρίζονται τακτικά μικρές περιοχές που επηρεάζονται από μούχλα καθώς και μεγαλύτερους χώρους, τόσο εμπορικούς όσο και οικιακούς.

Πώς να αφαιρέσετε και να αποτρέψετε τη μούχλα στο υπόγειό σας

Η μούχλα, ένας τύπος μυκήτων, χρειάζεται υγρές συνθήκες για ανάπτυξη. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού ανακαλύπτουν συχνά μούχλα που αναπτύσσεται σε σκιερές περιοχές ενός εξωτερικού χώρου και στο πλακάκι ανάμεσα σε ένα μπάνιο.

Ωστόσο, η ανακάλυψη μούχλας σε υπόγειο είναι πιο συνηθισμένη. Ευτυχώς, η μούχλα μπορεί να προληφθεί και να αφαιρεθεί από ειδικούς στην αποκατάσταση μούχλας με Αποφράξεις Αθήνα Απολυμάνσεις.

Πως καταλαβαίνετε αν το υπόγειο έχει μούχλα;

Ξέρετε ότι μυρίζει, έχει υγρασία και είναι δυσάρεστο το κλίμα. Ένα υπόγειο δεν πρέπει να έχει αυτή τη μυρωδιά. Αυτή η μυρωδιά προέρχεται από τη μούχλα. Η μούχλα χρειάζεται υγρασία και της αρέσουν οι υγρές συνθήκες όπου η κυκλοφορία του αέρα είναι ελάχιστη. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε συνθήκες κατάψυξης ή υπό υπεριώδες φως. Αναπτύσσεται καλά στις περισσότερες υπόγειες συνθήκες.

Οι πιο κοινές αιτίες της υπόγειας μούχλας περιλαμβάνουν:

 • Υπάρχει υγρασία στον χώρο
 • Ένας σωλήνας διαρροής
 • Ανεπαρκώς σφραγισμένα / μονωμένα παράθυρα
 • Κακός αερισμός και υψηλή υγρασία
 • Ανεπαρκής αποστράγγιση μακριά από το θεμέλιο
 • Βλάβη πλημμύρας / αποχέτευσης

Πώς να αποτρέψετε τη μούχλα στον υπόγειο χώρο;

Το κλειδί για την πρόληψη της μούχλας είναι να εξαλείψετε τις αυξανόμενες συνθήκες που της αρέσουν. Ξεκινήστε αυξάνοντας τον εξαερισμό του υπογείου και μειώνοντας την υγρασία του. Αυτό μπορεί να απαιτεί ανεμιστήρες και αφυγραντήρες.

Το επόμενο βήμα είναι να προσδιορίσετε την αιτία της υγρασίας.

 • Έχει διαρρεύσει ένας σωλήνας;
 • Υπάρχουν ρωγμές θεμελίωσης που επιτρέπουν την υγρασία;
 • Υπάρχει συμπύκνωση στα παράθυρα;
 • Το υπόγειο πλημμύρισε πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας;

Η πρόληψη μούχλας απαιτεί την εύρεση της πηγής της υγρασίας, την επιδιόρθωση του ζητήματος για την εξάλειψη περαιτέρω ζημιών, τη μείωση της υγρασίας του υπογείου και την αναστολή της ανάπτυξης επιπλέον μούχλας.

Πώς να αφαιρέσετε τη μούχλα από τους υπόγειους χώρου;

Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, η αφαίρεσή της μπορεί να είναι τόσο απλή όσο ένα καθάρισμα ή πιο περίπλοκη που απαιτεί την εμπειρία των επαγγελματιών Αποφράξεις Αθήνα Απολυμάνσεις.

Η ανάπτυξη μούχλας περιορίζεται σε μεμονωμένα είδη όπως κουτιά αποθήκευσης από χαρτόνι. Μεταφέρετε τα αντικείμενα στα κουτιά σε αδιάβροχα δοχεία και απορρίψτε τα χάρτινα. Εντοπίστε και εξαλείψτε την πηγή υγρασίας του υπογείου, αυξήστε τον αερισμό και, αν χρειαστεί, τοποθετήστε αφυγραντήρες για να διατηρήσετε τα επίπεδα υγρασίας χαμηλά.

Συμβουλή ασφαλείας: Να φοράτε πάντα προστατευτικά γάντια και γυαλιά όταν εργάζεστε με λευκαντικό ή άλλα καθαριστικά. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά. Αφαιρέστε τη μούχλα από αντικείμενα όπως ρούχα, κουβέρτες και άλλα υφάσματα, πλένοντας και στεγνώνοντας τα καλά.

Μπορεί να απαιτείται λευκαντικό ή προϊόν χλωρίνης χωρίς χλώριο για την πλήρη απομάκρυνση της μούχλας. Ελέγχετε πάντα την ετικέτα του κατασκευαστή πριν χρησιμοποιήσετε λευκαντικό σε ύφασμα. Τα υγρά χαλιά και τα έπιπλα με επένδυση απαιτούν επαγγελματικό καθαρισμό ή πιθανώς αφαίρεση.

Οι επαγγελματικές ομάδες καθαρισμού, όπως Αποφράξεις Αθήνα Απολυμάνσεις, μπορούν να καθαρίσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα και να αποκαταστήσουν προσωπικά αντικείμενα που έχουν πληγεί από υλικές ζημιές και μούχλα, όπως βιβλία, έγγραφα, έργα τέχνης και άλλα.

Μετά από οποιαδήποτε ζημιά στο νερό, εμπιστευτείτε τον καθαρισμό και την αποκατάσταση μούχλας στους ειδικούς. Οι τεχνικοί θα ελέγξουν αν κρύβεται η μούχλα πίσω από γυψοσανίδες ή και τη μόνωση. Ο εντοπισμός και η αφαίρεση όλων των πηγών μούχλας καθώς και η ενδελεχής ξήρανση είναι απαραίτητες για την αφαίρεση της.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής και προϊόντα υψηλής ποιότητας, οι ειδικοί στις Αποφράξεις Αθήνα Απολυμάνσεις εκτελούν πλήρη αποκατάσταση μούχλας στις καλύτερες τιμές απολύμανσης, ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε το υπόγειό σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αθήνα Απολυμάνσεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button