πως να φέρετε το καλοκαίρι στο μπάνιο σας

Πως να φέρετε το καλοκαίρι στο μπάνιο σας

Το μπάνιο είναι ένα από τα βασικά σημεία μέσα στο σπίτι και ειδικά τώρα την άνοιξη, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα δωμάτια κάθε ιδιοκτήτη και των ατόμων που διαμένουν μέσα στο σπίτι. Ενώ όλοι μας συνεχίζουμε να κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις, είναι ασφαλές να πούμε ότι όλοι ξοδεύουμε πολύ περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι δραστηριότητες στο χώρο του μπάνιου είναι πολύ περισσότερες από ό,τι συνήθως.

Μέχρι τώρα, όλοι καταλαβαίνουμε τη σημασία της διατήρησης των χώρων του σπιτιού μας πιο καθαρούς από ότι θα μπορούσαμε κανονικά, αλλά αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλά άλλα προβλήματα. Τα ποιο συνηθισμένα είναι οι βουλωμένες αποχετεύσεις και η έντονη μυρωδιά που αναδύονται μέσα από αυτές, η αργή αποστράγγιση της μπανιέρας ή του νιπτήρα κ.α.

Οι Αποφράξεις Αθήνα είναι μια αποφρακτική εταιρεία που δραστηριοποιείτε στο χώρο για περισσότερα από 30 χρόνια και κατέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να σας βοηθήσει σε κάθε πρόβλημα σας στο αποχετευτικό και υδραυλικό σας σύστημα. Αν λοιπόν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να φέρετε το καλοκαίρι στο μπάνιο σας με το ελάχιστο δυνατό κόστος, απλά συνεχίστε να διαβάζετε.

Καλοκαιρινή διακόσμηση μπάνιου

Όταν σκέφτεστε την παραλία, έρχονται στο μυαλό εικόνες άμμου και απαλών αποχρώσεων. Κατά τη δημιουργία της παραθαλάσσιας ατμόσφαιρας στο μπάνιο σας, σκεφτείτε να ενσωματώσετε στοιχεία που θα συναντήσετε σε τροπικούς χώρους. Εδώ θα λειτουργούσαν απαλά μπλε βάζα, τοιχογραφίες θαλασσινών κοχυλιών και ακόμη και αυθεντικά κοράλλια.

Για μια πιο μόνιμη αναβάθμιση, ένα μπλε ή άσπρο χρώμα θα δημιουργούσε μια καθαρή, καθαρή ατμόσφαιρα που θυμίζει καλοκαιρινές διακοπές – όλο το χρόνο!

Φωτεινές αποχρώσεις

Μερικοί από εμάς βρίσκουν τη ζωντάνια της φύσης ταυτόχρονα αναζωογονητική και χαλαρωτική. Εάν αυτό είναι περισσότερο το στυλ σας, τότε προσθέστε αναδυόμενα φυσικά φωτεινά πρωτογενή χρώματα, όπως το κίτρινο και το πορτοκαλί, για να φέρετε τη ζωντάνια του καλοκαιριού στο μπάνιο και στο σπίτι σας. Οι εικόνες με πλαίσιο και οι πετσέτες με έντονα χρώματα είναι απλοί και οικονομικά αποδοτικοί τρόποι για να επιτευχθεί αυτό το ύφος.

Η αλλαγή στην απόχρωση στα έπιπλα του μπάνιου ή ακόμα και στον καθρέφτη, αν είναι τέτοιας μορφής που επιδέχεται τέτοια αλλαγή, είναι από μόνη της αρκετή για να αλλάξει εντελώς την όψη του μπάνιου σας με μικρό κόστος και χωρίς μεγάλο κόπο.

Τα έπιπλα μπάνιου μπορούν να βαφτούν, όπως ακριβώς και οποιοδήποτε άλλο έπιπλο. Ακόμη κι αν πρόκειται για λακαρισμένα ή έπιπλα από mdf κλπ. και όχι ξύλο, χρησιμοποιείστε χρώματα κιμωλίας για να βάψετε απευθείας πάνω στην επιφάνειά τους χωρίς καμιά προεργασία, τρίψιμο, αστάρωμα κλπ.

Φυσικά στοιχεία

Φυσικά, κανένα θέμα δεν είναι πλήρες χωρίς φυσικά σε υφή και όχι μόνο στοιχεία. Για το σκοπό αυτό, το ξύλο, το μπαμπού και το πράσινο είναι απαραίτητα για τη διακόσμηση του μπάνιου το καλοκαίρι. Αντί για ένα απλό καλάθι απορριμμάτων, τοποθετήστε ένα υφασμένο καλάθι για μια αίσθηση λειτουργικότητας και απλότητας.

Υλικά όπως η ψάθα και το σκοινί μπορούν πολύ εύκολα να δημιουργήσουν μια πιο “ανάλαφρη” καλοκαιρινή εικόνα σε κάθε χώρο, γι΄αυτό και χρησιμοποιήστε τα σε όσο περισσότερα στοιχεία-αντικείμενα στο μπάνιο σας είναι δυνατόν. Ακόμη και ο πιο απλός καθρέφτης θα αποκτήσει εντελώς άλλη όψη αν προσθέσετε περιμετρικά χοντρό σκοινί σε φυσική απόχρωση. Για να το κολλήσετε θα χρησιμοποιήσετε πιστόλι σιλικόνης.

Επίσης από σκοινί και πολύ εύκολα θα κατασκευάσετε κρεμάστρες για πετσέτες. Θα χρειαστείτε μόνο χοντρό σκοινί σε φυσική ή όποια άλλη απόχρωση προτιμάτε και μεταλλικές βάσεις στήριξης ή και απλά γαντζάκια για πετσέτες για να το στερεώσετε στον τοίχο.

Χρησιμοποιείστε ψάθινα καλάθια, με τα οποία εκτός από τις κλασσικές τους χρήσεις, μπορείτε και να δημιουργήσετε πολύ πιο ιδιαίτερους αποθηκευτικούς χώρους-ράφια σε οποιοδήποτε σημείο. Ξεχωριστή και απόλυτα καλοκαιρινή όψη μπορούν να αποκτήσουν κάθε τύπου και μεγέθους καλάθια που θα χρησιμοποιήσετε στο μπάνιο αν βάψετε ένα τμήμα τους με απλό ακρυλικό χρώμα ή χρώμα σε σπρέϊ.

Πως να φέρετε το καλοκαίρι στο μπάνιο σας

Φυτά για το μπάνιο

Και ποιος λέει ότι τα φυτά προορίζονται μόνο για την ηλιοθεραπεία σας; Τροπικά φυτά και χόρτα σε γλάστρες τοποθετημένα στρατηγικά κοντά στην μπανιέρα και τα παράθυρά σας φέρνουν τη φύση μέσα! Λοιπόν, ποια είναι τα καλύτερα φυτά για μπάνια;

Σε γενικές γραμμές, θέλετε φυτά που ευδοκιμούν σε έμμεσο ή λίγο φως του ήλιου, δεν χρειάζονται πολύ συντήρηση και μπορούν να ανεχθούν μια αρκετά υγρασία. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά φυτά σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε λίγο πράσινο στο μπάνιο σας. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα φυτά για μπάνια.

Φτέρες

Οι φτέρες είναι ένα από τα ευκολότερα φυτά σε θέματα φροντίδας και μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν οπουδήποτε. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για μπάνια, διότι ταιριάζουν σε χαμηλό φωτισμό και απολαμβάνουν απόλυτα την υγρασία. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να βάλετε μια φτέρη ακριβώς μέσα στο ντους σας!

Ενώ είναι μια μεγάλη οικογένεια φυτών, οι φτέρες που είναι ιδανικές για το δικό σας μπάνιο μπορεί να είναι το maidenhair, τη φωλιά των πουλιών και τις φτέρες της Βοστώνης ή μία ποικιλία ανάλογα με τον φωτισμό του χώρου.

Αλόη

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η αλόη βέρα κάνει για το τέλειο φυτό μπάνιου. Τα πάει καλά με την υγρασία καθώς και τις αλλαγές θερμοκρασίας καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Το μόνο πράγμα που θα πρέπει σίγουρα να διατηρήσετε το φυτό αλόης σας ευτυχισμένο και υγιές είναι το άφθονο έμμεσο ηλιακό φως.

Αυτό το αγκαθωτό μικρό φυτό είναι ιδανικό για να δώσετε στο μπάνιο σας λίγο τροπική ατμόσφαιρα, αλλά αυτό δεν είναι το καλύτερο μέρος. Ο χυμός που μπορείτε να πιέσετε από τα φύλλα του είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε μικρές γρατσουνιές και ηλιακά εγκαύματα.

Ορχιδέες

Αν ψάχνετε για ένα επιπλέον χρώμα, οι ορχιδέες μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το αποκτήσετε. Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες διαφορετικά είδη ορχιδέας που τα πάνε καλά σε διάφορες ποσότητες φωτισμού και απαιτούν διαφορετικούς τύπους εδαφών. Ωστόσο, όλες οι ορχιδέες λατρεύουν τα ζεστά, υγρά κλίματα και θα μπορούσαν να ζήσουν ιδανικά και στο μπάνιο σας.

Δείτε περισσότερα για Αποφράξεις Αθήνα:

Για περισσότερες πληροφορίες ή για βοήθεια έναν φραγμένο σωλήνα ή την απόφραξη της κουζίνας, λεκάνης, νιπτήρα, μπανιέρας καλέστε τις Αποφράξεις Αθήνα. Διαθέτουμε τις καλύτερες τιμές σε ολόκληρη την Αττική και απόλυτα εξειδικευμένο και πεπειραμένο προσωπικά. Βρισκόμαστε στη διάθεση σας για εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες του έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button