Πως-επηρεάζει-ο-χειμώνας-τα-υδραυλικά σας

Πως επηρεάζει ο χειμώνας τα υδραυλικά σας

Ο χειμώνας μπορεί να καταστρέψει ένα υδραυλικό σύστημα. Δείτε πως επηρεάζει ο χειμώνας τα υδραυλικά σας και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού που έχουν παραμελήσει την τακτική συντήρηση υδραυλικών συσκευών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, παρακάμπτοντας μικρά ζητήματα ως όχι μεγάλη υπόθεση,  με αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές που η επιδιόρθωση τους είναι αρκετά δαπανηρή.

Οι Αποφράξεις Αθήνα είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη λειτουργία του συστήματος σας ομαλή όλη τη διάρκεια της σεζόν. Προσέξτε για αυτά τα κοινά χειμερινά υδραυλικά προβλήματα και αναλάβετε δράση αμέσως εάν παρατηρήσετε ότι υπάρχει πρόβλημα.

Παγωμένοι σωλήνες

Όταν ο υδράργυρος βυθίζεται κάτω από 6 βαθμούς Κελσίου, οι όχι σωστά μονωμένοι ή εκτεθειμένοι σωλήνες σε υπόγεια, γκαράζ και χώρους ανίχνευσης είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην κατάψυξη. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν να σπάσουν και καλό θα ήταν να μας εμπιστευτείτε για να αποφύγετε αυτό το χάος με κάθε κόστος.

Αν δεν αντιμετωπιστεί, ένας σπασμένος σωλήνας μπορεί να προκαλέσει δαπανηρή ζημιά, μιλάμε για χιλιάδες ευρώ για επισκευές. Επίσης, μια διαρροή νερού μπορεί να δημιουργήσει ένα έδαφος αναπαραγωγής για μούχλα και βακτήρια και να τεθεί κίνδυνος για την υγεία σας. Ωστόσο, οι κατεψυγμένοι σωλήνες ή τα σπασίματα σωληνώσεων δεν φαίνονται πάντα, πολλές φορές  λειτουργούν ύπουλα.

Όταν έρχεται ο βαρύς χειμώνας, είναι σημαντικό να ελέγξετε τους σωλήνες που πιστεύετε ότι ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο παγώματος. Εάν δείτε ένα στρώμα πάγου στους σωλήνες, είναι πιθανό να υπάρχει παγωμένο νερό μέσα. Μπορείτε να προσπαθήσετε να ξεπαγώσετε σωλήνες χρησιμοποιώντας σεσουάρ μαλλιών ή θερμαινόμενη κουβέρτα. Καλύτερα όμως να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία υδραυλικό που με την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του για να αξιολογήσει και να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Άλλοι πιθανοί δείκτες ενός κατεψυγμένου σωλήνα είναι οι βρύσες στάζουν, υπάρχει χαμηλή πίεση ή καθόλου νερό, και οι παράξενες οσμές που προέρχονται από την αποχέτευση.

Σημάδια που προδίδουν ζημιά στις σωληνώσεις σας

Η αλλαγή στην πίεση του νερού είναι ένα σημάδι που πρέπει να σας ανησυχήσει. Μια ξαφνική μείωση της πίεσης του νερού από τους νιπτήρες και του νερού που τρέχει από το καζανάκι είναι ένα από τα συμπτώματα διαρροής νερού στο αποχετευτικό σας σύστημα. Μπορεί να το προκαλεί ακόμη και μια τρύπα στους σωλήνες σας!

Επίσης, αν το νερό της βρύσης έχει μετατραπεί από καθαρό να έχει καφετί χρώμα, συνήθως δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός. Είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεστε άμεσα επαγγελματική βοήθεια από τις Αποφράξεις Αθήνα το συντομότερο δυνατόν.

Το να τρέχει συνεχώς νερό είναι κι αυτό ένα σημαντικό αποχετευτικό πρόβλημα. Για παράδειγμα, πριν 3 ημέρες σφουγγαρίσατε μια μικρή λιμνούλα που υπήρχε κάτω από τον νεροχύτη και αυτή εμφανίστηκε ξανά. Γιατί όμως δημιουργήθηκε πάλι; Όταν ένας σωλήνας σπάσει, τα νερά διασκορπίζονται σε κάθε σημείο του σπιτιού όπου υπάρχει σωλήνας.

Μπορεί να ακούγονται και παράξενοι θόρυβοι από τους σωλήνες στο σπίτι και βρύσες να στάζουν. Μια διαρροή στους σωλήνες μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα και είναι το αρχικό στάδιο, πριν τη μεγάλη ζημιά.

Τέλος, οι αυξημένοι λογαριασμοί νερού πρέπει να σας κάνουν να υποψιαστείτε το πρόβλημα. Μπορεί μια σιωπηλή και ύπουλη διαρροή σωλήνα να προκαλεί την αύξηση στον λογαριασμό και όχι η χρήση νερού για τις καθημερινές δραστηριότητες του σπιτιού.

Βουλωμένοι σωλήνες

Οι σωλήνες μαζεύουν απορρίμματα, είτε πρόκειται για μαλλιά, σαπούνι ή τρόφιμα που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Όταν ο κρύος καιρός έρθει, οτιδήποτε κολλήσει στους σωλήνες μπορεί να σκληρύνει και να στερεοποιηθεί. Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί με παγωμένο νερό για να σας αφήσει με έναν βουλωμένο νεροχύτη ή ντους.

Όταν σας προκύψει βουλωμένος σωλήνας, δοκιμάστε να ρίξετε βραστό νερό για να ξεπαγώσετε την απόφραξη. Αλλιώς καλέστε έναν υδραυλικό από τις Αποφράξεις Αθήνα.  Αφήστε έναν επαγγελματία να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στους σωλήνες σας και να παρέχει μια μόνιμη λύση, όχι μόνο μια γρήγορη λύση.

Λειτουργία θερμοσίφωνα

Ο θερμοσίφωνας σας λειτουργεί καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά το χειμώνα, γίνεται υπερβολική χρήση για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση για ζεστά μπάνια. Αυτή η επιβαρυμένη λειτουργία μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του θερμοσίφωνα, ειδικά εάν έχετε παραλείψει την εποχιακή συντήρηση τον τελευταίο χρόνο ή περισσότερο.

Το χλιαρό ή ψυχρό νερό, όταν το θέλετε ζεστό, δεν αποτελεί απλώς μια ενόχληση όταν θέλετε να κάνετε μπάνιο. Θα μπορούσε να είναι ένδειξη υπερθέρμανσης θερμοσίφωνα. Εάν παρατηρήσετε πρόβλημα στη θερμοκρασία του νερού, ακούσετε περίεργους ήχους που προέρχονται από το θερμοσίφωνα ή παρατηρήσετε σημάδια διαρροής γύρω από τη βάση της συσκευής, ενεργήστε γρήγορα. Ένα πρόβλημα στον θερμοσίφωνα, όπως μια έκρηξη σωλήνα, είναι μια βλάβη που κανένας ιδιοκτήτης σπιτιού δεν θέλει να αντιμετωπίσει είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι.

Δείτε περισσότερα για Αποφράξεις Αθήνα:

Για περισσότερες πληροφορίες ή για βοήθεια με κατεψυγμένο σωλήνα, φραγμένο σωλήνα ή χαλασμένο θερμοσίφωνα αυτό το χειμώνα, καλέστε τις Αποφράξεις Αθήνα. Διαθέτουμε τις καλύτερες τιμές σε όλοκληρη την Αττική και απόλυτα εξειδικευμένο και πεπειραμένο προσωπικά. Βρισκόμαστε στη διάθεση σας για εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες του έτους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button