katharismos-ydrorroon-symvoyles-apo-toys-eidikoys-stis-apofraxeis-1

Καθαρισμός υδρορροών: Συμβουλές από τους ειδικούς στις αποφράξεις

Η κατασκευή των υδρορροών, αν και φαινομενικά απλή, επιτελεί ένα μεγάλο έργο στην προστασία του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το σπίτι μας ή η επιχείρησή μας.

Οι υδρορροές είναι τοποθετημένες στο εξωτερικό των κτιρίων γύρω γύρω από τη σκεπή και από τα σκεπάσματα στα μπαλκόνια και αυτό που κάνουν είναι να συγγεντρώνουν τα νερά που μαζεύονται από την βροχή και από τα χιόνια και να τα απομακρύνουν από το κτίριο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αγγίζουν καν το κτίριο.

Σκεφτείτε πόσο καταστροφικό θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι ένα κτίριο δεν έχει τις κατάλληλες υδρορροές ή αυτές έχουν κάποιο πρόβλημα; Όπως γνωρίζουμε το νερό έχει διαβρωτική δράση και επιπλέον η υγρασία που προκαλείτε σε έναν χώρο από αυτό είναι πολύ επικίνδυνη για την προσωπική μας υγεία.

Οι βουλωμένες υδρορροές θα μπορούσαν να έχουν σαν αποτέλεσμα και την πρόκληση κάποιας πλημμύρας στον χώρο μας η οποία θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα καταστροφική για το ίδιο το κτίριο αλλά και για τα έπιπλα που περιλαμβάνονται μέσα σε αυτό.

Οι έμπειροι στις αποφράξεις στην Αθήνα της εταιρείας Αποφράξεις Αντωνίου μας δίνουν κάποιες βασικές συμβουλές για την απόφραξη των υδρορροών τις οποίες και μπορούμε να ακολουθήσουμε εάν δεν θέλουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Πότε μπορείτε να καθαρίσετε τις υδρορροές

Για τον καθαρισμό των υδρορροών είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιλέξετε μία ημέρα κατά την διάρκεια της οποίας ο καιρός θα είναι με το μέρος μας. Είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά και επικίνδυνο να τολμήσετε να το κάνετε αυτό κάποια μέρα με βροχή και ακόμη χειρότερα με χιόνι.

Διαλέξτε λοιπόν μια ημέρα με ηλιοφάνεια που θα είστε κι εσείς ξεκούραστοι και κάντε τον καθαρισμό σας.

Σε αυτό το σημείο είναι πάρα πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες θα πρέπει να κάνουμε πιο τακτικό καθαρισμό και έλεγχο των υδρορροών καθώς τότε είναι και η περίοδος που η λειτουργικότητά τους είναι στο πικ.

Επίσης το Φθινόπωρο που τα φίλα πέφτουν είναι ακόμη περισσότερες οι πιθανότητες να βουλώσουν οι υδρορροές οπότε είναι φυσικό επόμενο να χρειάζεται να τις ελέγχουμε και πιο συχνά.

Ποια εργαλεία χρειάζεστε για τον καθαρισμό των υδρορροών

Ο καθαρισμός των υδρορροών ακόμη και από εσάς τους ίδιου απαιτεί την χρήση κάποιων βασικών εργαλείων:

  • Σκάλα: Η σκάλα είναι άκρως απαραίτητη για να μπορέσουμε να φτάσουμε τις υδρορροές που είναι γύρω από την σκεπή μας. Πως αλλιώς θα το καταφέρουμε άλλωστε αυτό; Η σκάλα θα πρέπει να είναι αρκετά ψηλή έτσι ώστε άνετα να μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας και φυσικά εξαιρετικά σταθερή ώστε να νιώθουμε αλλά και να είμαστε ασφαλής.
  • Φαράσι: Με αυτό θα τραβήξετε τις βρομιές που έχουν συσσωρευτεί στις υδρορροές.
  • Κουβάς: Ο κουβάς θα χρησιμεύσει στο να μαζέψετε τα σκουπίδια.

Μην κάνετε καθαρισμό υδρορροών μόνοι σας

Ο καθαρισμός των υδρορροών αν και φαντάζει απλό είναι πάρα πολύ επικίνδυνη διαδικασία και γι αυτό είναι σημαντικό να μην είστε μόνοι σας όταν τον κάνετε.

Εάν δεν υπάρχει μαζί σας για να σας επιτηρεί κάποιος από την οικογένειά σας ή κάποιος φίλος τότε καλύτερα να τον αφήσετε και να τον αναβάλλετε για κάποια άλλη φορά.

Καλέστε για επαγγελματικό καθαρισμό υδρορροών

Εάν πάλι θα θέλατε να είστε πιο βέβαιοι για το αποτέλεσμα και για την ασφάλειά σας μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια κάποιον ειδικό και να του αναθέσετε το έργο αυτό.

Τα πλήρως εξοπλισμένα και εκπαιδευμένα συνεργεία της αποφρακτικής εταιρείας Αποφράξεις Αντωνίου είναι σε θέση να αναλάβουν την απόφραξη υδρορροών αλλά και την απόφραξη βεράντας σε όποια περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής κι αν βρίσκεστε.

Μάθετε περισσότερα για τις αποφράξεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button