antimetopiste-termites-kanontas-apolimanseis

Αντιμετωπίστε τους τερμίτες, κάνοντας απολυμάνσεις

Τα ισόπτερα, ή όπως είναι πιο γνωστά οι τερμίτες, είναι έντομα που μοιάζουν με τα μυρμήγκια. Η διαφορά τους βρίσκεται στο ότι τα ισόπτερα, όπως δηλώνει το όνομά τους έχουν ίσα πτερά και ότι είναι πιο ανοιχτόχρωμα από τα μυρμήγκια. Πολλοί τα ξέρουν και με την ονομασία λευκά μυρμήγκια.

Χωρίζονται σε εργάτες και αναπαραγωγούς, με τους πρώτους να φέρνουν την τροφή στη φωλιά, ώστε να τραφούν και τα υπόλοιπα μέλη και οι νύμφες, ταΐζοντας τες στόμα με στόμα. Η τροφή τους περιέχει σίελο το οποίο βρίσκουν κυρίως στο ξύλο αλλά και σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης,

Με πάνω από 2,300 είδη σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα θα βρείτε μόνο συγκεκριμένα είδη, τα οποία όμως μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στο χώρο σας.  Ξύλινα πατώματα και έπιπλα, κουφώματα και βιβλία έχουν καταστραφεί κατά καιρούς, όμως η ευθύνη συνήθως αποδίδεται σε μυρμήγκια ή την υγρασία.

Το χειρότερο της όλης κατάστασης,  είναι ότι ανακαλύπτεται η ζημιά, όταν πλέον είναι πολύ αργά.

Με ποιον τρόπο καταπολεμούνται οι τερμίτες;

Οι τερμίτες τρέφονται με ξύλο, φυτικής προέλευσης τρόφιμα, αλλά προτιμούν και ξηρά αγρωστώδη, μύκητες, φύλλα, χώμα με φυτικά κατάλοιπα, κόπρο από φυτοφάγα.

Θα εισχωρήσουν στο χώρο σας σε σμήνος πολλών τερμιτών, από μικρές ρωγμές που θα βρουν στο χώρο σας. Αν βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής, μπορούν να αφήσουν μέχρι 3,000 αυγά. Ο πληθυσμός τους, μπορεί να καταστρέψει διάφορα ξύλινα αντικείμενα και έπιπλα που βρίσκονται στο σπίτι σας. Η δράση τους είναι γρήγορη αλλά ζουν με μυστικότητα, ώστε να μη γίνονται άμεσα αντιληπτά.

Έτσι η ζημιά έχει προχωρήσει, χωρίς καν να το καταλάβουμε. Οι τερμίτες διακρίνονται σε:

  • Υπόγειοι τερμίτες (οι περισσότεροι που θα βρείτε στην Ελλάδα)
  • Τερμίτες υγρού ξύλου
  • Τερμίτες ξηρού ξύλου

Ο τρόπος δράσης της κάθε από τις παραπάνω ομάδας, διαφέρει. Μαζί με αυτόν και ο τρόπος καταπολέμησής τους. Όταν ο χώρος μας έχει προσβληθεί από τερμίτες υγρού ξύλου, θα πρέπει να εξουδετερώσουμε τις πηγές υγρασίας και να αντικαταστήσουμε τα προσβεβλημένα ξύλα, με νέα ξύλα χωρίς φθορές.

Οι τερμίτες ξηρού ξύλου αντιμετωπίζονται με ειδικά εντομοκτόνα, ενώ η καταπολέμηση υπογείων τερμιτών, είναι ακόμα εξειδικευμένη διαδικασία, η οποία χρειάζεται την επέμβαση ειδικών.

Απαλλάξτε το χώρο σας από τους τερμίτες, κάνοντας απολυμάνσεις

Για την καταπολέμηση των περισσότερων ειδών από τερμίτες, χρειάζονται να γίνουν ειδικοί ψεκασμοί από συνεργείο για απολυμάνσεις. Έπειτα να αντικατασταθούν τα ξύλα που έχουν προσβληθεί, με νέα ξύλα. ώστε να μην προσβάλλουν ξανά το χώρο σας. Υπάρχουν βέβαια και τα είδη από τερμίτες που κάνουν πιο δύσκολη την απομάκρυνσή τους.

Αν λοιπόν τερμίτες έχουν εισβάλει στον προσωπικό σας χώρο, καλέστε τις Αποφράξεις Αθήνα Απολυμάνσεις, για να καταπολεμήσουν άμεσα, το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Ένα συνεργείο από το προσωπικό μας, με χρόνια εμπειρίας σε απεντομώσεις και απολυμάνσεις στην Αθήνα, έρχεται άμεσα στο χώρο σας, οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου το θελήσετε για να δώσει την καλύτερη λύση για την περίπτωσή σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας υποδείξετε την περιοχή προσβολής και το εξειδικευμένο συνεργείο μας θα αναλάβει δράση! Με τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει, έρχεται με ένα σας τηλεφώνημα στο χώρο σας, διαθέτοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό για την αποτελεσματική απομάκρυνση τερμιτών και άλλων εντόμων από το χώρο σας.

Σας διαβεβαιώνουμε, ότι τα σκευάσματα και τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούμε στις απεντομώσεις και απολυμάνσεις, έχουν ελεγχθεί από τους αρμόδιους φορείς ώστε να έχουν μηδαμινές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να μην δημιουργούν προβλήματα στον άνθρωπο και στα κατοικίδια.

Η Αποφράξεις Αθήνα Απολυμάνσεις, αναλαμβάνει επίσης αποφράξεις στην Αθήνα κάθε είδους, απεντομώσεις και απολυμάνσεις στην Αθήνα, σε κάθε οικιακό και επαγγελματικό χώρο.

Εξυπηρετούμε κάθε περιοχή της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Αττικής, με ένα απλό τηλεφώνημα.

Οποιαδήποτε ώρα και να χρειαστείτε τις υπηρεσίες μας, καλέστε μας κι ένα άτομο από το τηλεφωνικό μας κέντρο, θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει.

Δείτε ακόμα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button